מערכת העיכול- המוח השני שלנו
בעיות עיכול
על מערכת העיכול וזיהומים במערכת העיכול
הבעיות הנפוצות ביותר שאיתם פונים אלי לרוב הם כאבי בטן, גזים, בטן נפוחה, צרבות, בחילות, שלשולים, עצירות… לצערי הרב רבים מאיתנו מכירים את התופעות הללו בחיי היום יום שלהם ולרוב הם שומעים את הסיבות כמו תזונה לקויה, תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות ריקות, צריכה של ממתיקים מלאכותיים, צריכה מוגברת של אלכוהול וקופאין אוכל רחוב ומזן מהיר וכו..
אז נכון, בעיות במערכת העיכול יכולות להופיע מסיבות שונות, הגורמים כמו תזונה לקויה, שילובי מזון לא נכונים, מצבי לחץ וסטרס, אורח חיים תובעני ולחוץ אכן יכולים לשבש את מערכת העיכול אך לפעמים גם גורמים אחרים יכולים להשפיע כמו אורחים לא רצויים אצלנו בגוף כמו חיידקים ופרזיטים שונים. כתבות שונות בטלויזיה שבודקות הרבה מקרים של מזון מזוהם בהם נתגלו חיידקי "אי קולי" בצורה עודפת ואף מוגזמת בכל מיני חומוסיות ומסעדות, ואכן מזון מזוהם יכול לגרום להרבה בעיות עיכול שונות.
לצד כל הגורמים שהוזכרו ישנם לפעמים גם סיבות אחרות כמו חיידקים שונים, וירוסים ופרזיטים אחרים (תולעים, אמבות, פטריות..) שחדרו אל מערכת העיכול או לאיברים אחרים בגוף וגרמו לכל מיני תופעות.
הבסיס להיווצרות זיהומים במערכת העיכול נקרא בשפה המקצועית "דיסביוזיס" שזה אומר "חוסר איזון מיקרוביאלי" (חסר איזון בין החיידקים הטובים לעומת החיידקים הלא רצויים).
זיהומים במערכת העיכול הן אחת מהבעיות הפחות מאובחנות במדויק ע"י הממסד הקונבנציונאלי – תולעים, אמבות, פרזיטים, חיידקים (כולל הליקובקטור פילורי שכולל מספר זנים שונים) בלסטוציסטים (סוג של אמבה) ופטריית הקנדידה ויש עוד מזיקים שלא ניתן לפרט את כולם.
במחקר שבדק 2000 ילדים עם תולעים במעיים (תולעי סיכה) במשך 10 שנים נמצאו תסמינים שממש לא נשמעים קשורים למערכת העיכול והם: היפר אקטיביות, בעיות ראיה, בדיקות א.א.ג לא תקינות, עצבנות, חסר בספיגה בעיקר של שומנים שהתבטא בירידה במשקל וחוסר תאבון.
הבשורה הטובה היא שלאחר הטיפול בפרזיטים (תולעים) כל התסמינים נעלמו !!!
מערכת העיכול משמשת תחנה ראשונה לכל מה שנכנס לגופנו, החל מתהליך הפירוק הראשוני וכלה בספיגת כל החומרים ויטמינים ומינרלים החיוניים לנו, ומסיימת את תפקידה בפינוי הגוף ממה שלא צריכים יותר. בתהליך זה יכולים להסתנן להם גם אורחים לא רצויים כמו חיידקים וירוסים תולעים ועוד אל תוך גופנו. זה יכו להגרם ע"י מזון מזוהם ושתייה מזוהמת וגם ע"י הדבקה מאדם אחר כמו שקורה בגני ילדים ובתי ספר, מי מאיתנו לא חווה בחייו איזה וירוס בטן כתוצאה ממזון מזוהם או מקולקל..
בסיום כל תהליך העיכול מתבצעת הטמעת החומרים הדרושים לגוף ויחד איתם יכולים להתיישב להם חיידקים שונים וירוסים תולעים ועוד כל מיני פרזיטים.
מזהמים במערכת העיכול יכולים לגרום לכל מיני תסמינים ותופעות שלא בהכרח קשורים למערכת העיכול. לדוגמא: החיידק הליקובקטר פילורי שלרוב אוהב להתמקם בקיבה ובתרסריון יכול לגרום לעייפות כרונית, חסר תאבון, לליחה מרובה, לצרבות, לבעיות עור שונות, נשירת שיער, ציפורניים שבירות דלקת בקיבה ועוד…. גם פטריית הקנדידה יכולה לגרום לעייפות קשה, סחרחורות, דלקות גרון חוזרות, לבעיות עור שונות, בעיות חניכיים, פטריה בנרתיק, דלקת כרונית בדרכי השתן ועוד…
בעיות במערכת העיכול יכולות להופיע בצורות שונות מאדם לאדם. הגוף מאותת לנו כאשר ישנה בעיה במערכת העיכול בדרכים שונות, כאשר ישנם תסמינים כמו בטן נפוחה, ריבוי גזים, נטייה ליציאות רכות עד שלשוליות, נטייה לעצירות, כאבי בטן, בחילות וכו', עד כאן כולנו משייכים את הבעיה למערכת העיכול. אך כאשר יש תסמינים של ליחה מרובה, פריחות בעור, אלרגיות, מיגרנות כאבי פרקים דלקות אוזניים דלקות גרון שחוזרות על עצמן וכו'… לרוב אנחנו משייכים זאת לבעיה של אותו איבר אך זה לא תמיד נכון, לדוגמא פריחה על העור שברוב המקרים נפנה לרופא עור כדי לקבל משחה או תרופה כלשהי אך יתכן שהבעיה נמצאת במערכת העיכול ומתבטאת על פני העור כמו אלרגיה למזון מסויים, בבדיקה הממוחשבת אנו שואפים לאתר את מקור הבעיה ולא להתייחס רק לתסמינים. החיידק" הליקובקטר פילורי "שאוהב להתמקם בקיבה יכול לייצר בעיות עור, נשירת שיער, שבירת ציפורניים ליחה מרובה, עייפות, חסר תאבון אצל ילדים ומבוגרים ולעוד כל מיני תסמינים שונים…ואם הוא אכן נמצא בקיבה ונחסל אותו סביר להניח שהתסמינים ייעלמו וזה נכון גם לגבי פטריית הקנדידה שיכולה לגרום לתסמינים רבים שאינם מקושרים ישירות למערכת העיכול, כך גם בהמצאות של אמבות ותולעים.
אסטמה יכולה להגרם כתוצאה מהתופעה שנקראת "מעי דליף" ובדיוק כמו שזה נשמע ישנה דליפה של מזון מעוכל למחצה במעיים אל מחזור הדם ומשם מתחילות הבעיות, ברגע שיש דליפה מהמעי מופרש חומר שנקרא "זונולין", כאשר יש זונולין במחזור הדם מתחילות אלרגיות, אסטמה וכו'…מחקרים שונים מראים שיש קשר בין אסטמה לתולעי מעיים.
סיפור מקרה :
דלקת אוזניים חריפה אצל ילדה בת 5
במשך שנתיים היו דלקות אוזניים חריפות, הטיפול שקיבלה אצל רופא המשפחה היה טיפול באנטיביוטיקה וטיפות סטרואידים לאוזניים אך הטיפול לא הועיל.
בבדיקה שערכנו מצאנו פטרייה במעיים, ושמה קנדידה לאחר הטיפול בפטרייה במעיים חלפו דלקות האוזניים לגמרי.
אחד מסיפורי המקרה שיצא לי לטפל בו שבעקבותיו יצאתי עם הרבה תובנות לגבי הטיפול בבעיות שונות שלפעמים לא קשורות לאיבר שממנו סובלים, אני לא חושב שבכל המקרים זה המצב אך הרעיון של הבדיקה הוא בדיוק כדי להביא אותנו למקום האבחון המדויק ביותר.
ולכן לפעמים הבעיה נמצאת במקום אחד וגורמת לחוסר איזון במקום אחר במערכת העיכול שלנו ומשבשת את הפעילות התקינה שלה ע"י התיישבות של גורמים לא רצויים כמו פרזיטים ( תולעים, אמבות פטריות..) ונגיפים (חיידקים, וירוסים..) שונים.
באבחון הממוחשב אנו שואפים לאתרים את הגורמים!
כי טיפול נכון מתחיל באבחון מדויק, נקודה !!!
באמצעות האבחון הממוחשב אנו נדע אם ישנם חיידקים לא רצויים, וירוסים, פרזיטים, דלקות בקיבה ובאיברים אחרים.
הבדיקה נעשית באמצעות מכשיר "METTRON DIAGNOSTICS"
באבחון הממוחשב ניתן לאבחן כל דלקת או בעיה אחרת בגוף החל מדלקת גרון, דלקת בדרכי השתן, בנרתיק, בשחלות, באשכים, בכליות, בקיבה בכבד בכיס המרה ובכל איבר בגוף.
כל האמור באתר אינו מהווה ייעוץ רפואי או התוויה רפואית.