מערכת העיכול- המוח השני שלנו
בעיות מערכת העיכול
תולעים פטריות ופרזיטים
אחת מהבעיות הנפוצות אצל ילדים אך הנושא אינו פוסח גם על אנשים בוגרים.
יש מספר לא קטן של סוגי תולעים אך לא כולם משפיעות לרעה על בני אדם, תולעי המעי הנפוצות ביותר הן תולעי המחט שנקראות גם תולעי הסיכה. אלו הן תולעים לבנות קטנות ודקות כמו סיכה אורכן נע בין 2-15 מ"מ. תולעים אלו חיות במעי הגס במשך חודש ימים בממוצע ולאחר מכן עושות את דרכם אל אזור פי הטבעת שם הן מטילות אלפי ביצים. תהליך זה קורה לרוב בשעות הלילה ולכן אחד מהתסמינים הבולטים הם בעיות שינה וגרד עז ומציק שפוקד את הילדים בשעות הלילה ולתסמינים אלו מתלווה אי נוחות ועצבנות.
לתסמינים אלו לרוב מתווספים גם כאבי בטן, נפיחויות בבטן, גזים ושלשולים, איבוד תאבון, רצון עז לדברי מתיקה וסוכרים, תת ספיגה של מזון ושומנים חיוניים (ואז נראה גם ירידה במשקל), אלרגיות שונות, רגישות לחלב, עצבנות, היפראקטיביות, עליית חום פתאומית, בעיות ראיה ועוד. אורך חייהם של התולעים הוא כחודש וחצי בממוצע עד שמגיעות המחליפות שבקעו מהביצים.
הבדיקה הממוחשבת ברפואת תדרים מאתרת בקלות ובנוחות את המצאות תולעים אצל ילדים, והכל בזמן קצר עם תוצאות מידיות ללא המתנה לרופא, ללא דגימת צואה והמתנה לתוצאות. כך גם הטיפול קל ונח לילדים ללא צורך בשתייה של חומרים כימיים לא טעימים.
לפי הסטטיסטיקה אחד מכל 3 ילדים עד גיל 15 יסבול מהתופעה הלא נעימה הזו.
תולעי סיכה יכולות לשרוד במשך שבועות ועד חודשים על סדינים, מגבות, בגדים, שטיחים, וכו…ולכן יש לכבס בנפרד ובהרתחה וברוב המקרים לטפל גם באחים ואחיות.
ההדבקה יכולה להתרחש בכל מיני אפשריות החל מהדבקה נפוצה בגני ילדים בעקבות השימוש המשותף בסירים \ שירותים, אסלות, כלי משחק וכלי אוכל, וגם בגני משחקים ציבוריים כאשר מכניסים ידים לחול ואז לפה, זה יכול להגרם ממזון, שתייה, שימוש במגבות משותפות וכו'..
התסמינים הנפוצים ביותר הם: גירוד בפי הטבעת, כאבי ראש, הפרעות בהתנהגות כמו חסר סבלנות ועצבנות, ירידה בתאבון או איבוד תאבון, נפיחות בבטן. הפרעות שינה, עייפות, שיעול ואפילו תגובות אלרגיות שונות, ותיתכן גם אנמיה.
במחקר שבדק 2000 ילדים עם תולעים במעיים (תולעי סיכה) במשך 10 שנים נמצאו תסמינים שממש לא נשמעים קשורים למערכת העיכול והם: היפר אקטיביות, בעיות ראיה, בדיקות א.א.ג לא תקינות, עצבנות, חסר בספיגה בעיקר של שומנים שהתבטא בירידה במשקל וחוסר תאבון.
הבשורה הטובה היא שלאחר הטיפול בפרזיטים כל התסמינים נעלמו.
טיפול בפטריית הקנדידה
קנדידה הינה פטריית שמר ( מהמילה שמרים, כמו ששמים בבצק כדי שיתפח…) היא נמצאת אצל כל בני האדם במעיים ובנרתיק אצל נשים. הבעיה עם פטריית הקנדידה היא כאשר היא גודלת יתר על המידה, משנה את צורתה, ואז יכולה לגרום לבעיות בריאותיות רבות ומכיוונים שונים.
היא יכולה להתבטא בחלקים החיצוניים של הגוף כמו פריחות עוריות, ויכולה גם "להתיישב" על איברים פנימיים.
הסימפטומים של פטריית הקנדידה יכולים להתבטא בצורה שונה אצל כל אדם, רשימת הסימפטומים של פטריית הקנדידה ארוכה מאוד, ולכן אציין את הסימפטומים היותר נפוצים שלה, הפטרייה יכולה לגרום לבעיות שקשורות למערכת העיכול כמו ריבוי גזים ונפיחות בבטן, היא יכולה לגרום לשלשולים או ליציאות רכות מאוד, עצירויות , כאבי בטן וכו..ובמקביל היא יכולה לגרום גם לפגיעה בפריון אצל נשים, לעייפות כרונית, אלרגיות, סינוסיטיס, השתוקקות עזה למזון מתוק, והיא יכולה גם לגרום לדכדוך ודיכאון ועוד.
באמצעות אבחון ממוחשב בטכנולוגיה מתקדמת ברפואת תדרים ניתן לאתר את הפטרייה ואת מקום הימצאותה (במידה והיא קיימת) כל זה בזמן קצר, ובשיטה נוחה ויעילה עם תוצאות מהירות בזמן אמת.
הטיפול בפטריית הקנדידה משלב בתוכו שינויים בהרגלי התזונה במידת הצורך, נטילת פורמולות צמחים אנטי פטרייתית עוצמתית, ואפשר לטפל באמצעות תדרים עם תוצאות מדהימות וללא שימוש בכימיקלים !!! במקביל לנטילת פרוביוטיקה ספציפית המתאימה למקרה.
לדוגמא בפטרייה בנרתיק נשתמש פרוביוטיקה המתאימה לנרתיק, כאשר מדובר על פטרייה במערכת העיכול נשתמש בפרוביוטיקה המתאימה למערכת העיכול, אם היא על פני העור נשתמש גם בעזרים חיצוניים.
לפרוביוטיקה יש תפקיד חשוב מאוד כחלק מהטיפול, הם למעשה "החיידקים הטובים" המתיישבים במעיים ומסייעים בעיכול. לפרוביוטיקה תפקיד חשוב בשמירה על בריאות המעי. "החיידקים הטובים" יוצרים למעשה תחרות עם החיידקים הפתוגניים "הרעים" כגון : אי קולי E-coli , סלמונלה, הליקובקטור פילורי ופטריית הקנדידה, ובכך מונעים את התיישבותם והתרבותם במעי.
בדרכי העיכול של בני האדם נשמר האיזון בין השמרים ובין הבקטריות השונות. למעשה, בדרכי העיכול שלנו קיימים למעלה מ 500- סוגים שונים של מיקרו-אורגניזמים[1] חיוניים לגוף, הפועלים יחד לשמירת האיזון הבקטריאלי, קוראים להם ה"מיקרו פלורה" והיא מהווה כ 2 קילוגרמים ממשקל הגוף.
הסיבה לכך שפטריות הנמצאות במערכת העיכול משפיעות על מערכות גוף רבות ופוגעת בתפקודן התקין, היא שפטריות אלה מפרישות רעלנים החודרים את רקמת המעי, מגיעים אל מחזור הדם ומשם לאיברים שונים, אז מתחילות הבעיות.
קנדידה היא פטריית שמרים עגולה, אורגניזם חד תאי, המהווה חלק בלתי נפרד מפלורת העור, הציפורניים, דרכי העיכול והוואגינה. קנדידה היא סוג של פטרייה, אחת מיני רבות, פטרייה זו שייכת לקבוצת פטריות השמרים. הן חיות ומתרבות בגוף האדם ושוכנת דרך קבע במעיים.
פטריית הקנדידה יכולה לפלוש מהמעיים אל אברים אחרים בגוף, כאן היא משנה את צורתה ומתחילה לשלוח שלוחות דבר שדומה לקורי עכביש, הפטרייה יכולה לגרום למחלות ולתסמינים רבים ושונים, היא נצמדת לדפנות המעי ומשבשת תהליכים כימים חשובים, בשלב זה מתחילות בעיות עיכול שונות כמו גזים, נפיחות בטן, יציאות רכות מאוד עד שלשוליות, עצירויות וכו'. בשלב מתקדם יותר השלוחות יכולות לחורר את דופן המעי ובכך לגרום לתופעה שנקראת "מעי דליף" בשלב זה יכולות להופיע אלרגיות, בעיות עור כמו אקזמה, אטופיק דרמטיטיס, אקנה, סבוראה, פסוריאזיס, דלקות עור שונות, עייפות, וחוסר אנרגיה, נדודי שינה, תשוקה עזה למתוקים, ודברי מאפה ובעיקר לבצקים.
הרבה גורמים…בין הידועים לנו היום נמצא שתזונה לקויה בתוספת אורח חיים מערבי לחוץ ותובעני, ארוחות בשעות שלא צריך לאכול, לחץ וסטרס כרוניים, חוסר תשומת לב וטיפוח של מה אני אוכל, ואיך אני חי, תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות ריקות חסר בירקות ופירות, צריכה מוגברת של צבעי מאכל ומזון תעשייתי, שתייה מופרזת של אלכוהול, נטילת אנטיביוטיקה לאורך זמן או שימוש תכוף באנטיביוטיקה ללא שימוש בפרוביוטיקה, שימוש במשככי כאבים לאורך זמן, גלולות למניעת הריון, שימוש בסטרואידים, טיפולים כימותרפיים והקרנות יכולים לגרום להתפתחות יתר של הפטרייה אך לא בהכרח.
כמובן שיש גורמים נוספים אך אפשר להגיד שאלו רוב המקרים שבהם נתקלתי שכנראה גרמו להתפתחות יתר של פטריית הקנדידה בגופם.
יצא לי לטפל מספר אנשים שהגיעו אליי בעקבות דלקות גרון חוזרות ונשנות שטופלו באנטיביוטיקה מספר פעמים וגם דלקות אוזניים אצל ילדים, אך כל פעם זה חזר מחדש תוך שבוע שבועיים, הם היו בטוחים שצריכים לחזק את מערכת החיסון שלהם, אך לאחר תשאול קצר ובדיקה פשוטה גילנו שיש להם קנדידה ברמה לא תקינה, הקנדידה גרמה להיחלשות מע' החיסון ובעקבות כך הם היו חולים כל שבוע, כי מערכת החיסון שלהם הייתה עסוקה מאוד בהתמודדות הקבועה שלה עם הפטרייה ולא נשאר לה "כוח" לטפל בזיהומים אחרים. טיפלנו בפטריית הקנדידה והתופעות חלפו, במקרה זה, אכן הייתה חולשה של מערכת החיסון אך טילפנו בגורם ולא בתסמינים, הפטרייה גרמה להיחלשות מערכת החיסון.
יצא לי לטפל באשה שלא הצליחה להיכנס להריון במשך שנה בערך, הרופא המליץ על טיפול בהורמונים אך היא סרבה והחליטה לחפש פתרון אחר, גם שם הייתה פטריית קנדידה בצורה עודפת ששיבשה את מערכת הרבייה, היא נכנסה להריון בצורה טבעית בסיום הטיפול.
מקרים בודדים אלו גרמו לי להבין את היכולת של הפטרייה לשבש את הגוף בצורה קיצונית.
הפטרייה יכולה להופיע בצורה שונה אצל כל אדם כשהיא תוקפת היא גורמת לתסמינים לא נעימים, היא יכולה להופיע על פני העור, בציפורניים, במערכת העיכול, בנרתיק.. בקיצור היא ממש יכולה לשגע.
כל האמור באתר אינו מהווה ייעוץ רפואי או התוויה רפואית.